De Zuid-Spaanse zon tegemoet?
Door: Een koukleumende, doorregende toerist
Blijf op de hoogte en volg Hilde
07 Januari 2010 | Spanje, Granada
We zijn weer op pad! Na 10 dagen in de sneeuw in het kikkerlandje doorgebracht te hebben, kwam Sven mij op 29 december ophalen. Deze keer dus geen bescheiden familiedrama op een luchthaven, maar een heus familie- en vriendendrama thuis in de Zouavenlaan... Reizen vind ik leuk, ècht helemaal geweldig, maar het afscheid nemen elke keer... zoooooo vreselijk :(
Maar we hebben het weer overleefd en de eerste stop was bij Sven thuis, want er moest nog heel wat bijgeladen worden en toen gingen we echt op pad! (nadat we nog een uurtje bij een Landrovergarage onderdelen op hadden gehaald). Ton, een goede vriend van Sven, reed met zijn auto achter ons aan om er zeker van te zijn dat we wel ècht weggingen en om ons te trakteren op een goed, laatste avondmaal :) Na een heerlijke maaltijd reed Ton terug en wij... kregen de auto niet gestart... oeps.. accu leeg. Nu is de LaRo uitgerust om een wereldreis te maken, dus we hoefden alleen ff de 2e accu in te schakelen om te starten en konden toen weer verder. Tegen de avond kwamen we in Luxemburg aan en daar was het maar liefst 8 graden! We parkeerden tussen de vrachtwagens bij een tankstation en zetten de daktent op. Nadat ik me in thermo ondergoed en pyama en ik weet niet wat allemaal had gestoken, kroop ik de tent in.. en wat bleek: het was helemaal niet zo koud! Tot de volgende ochtend dan, wanneer je je heerlijk, warme bedje uit moet komen en naar buiten moet... da's wat minder aangenaam ;-)
De avond erna kwamen we bij Claire en José (vrienden van Svens ouders) aan in de buurt van Basel. Hier zouden we 1 nacht doorbrengen. We werden verwend met heerlijk eten, een bed, een warme douche en tassen vol eten voor onderweg :) Omdat de accu niet functioneerde zoals het hoorde, hingen Sven en José 's morgens samen onder de motorkap :) het probleem kon niet helemaal gevonden worden, dus reden we naar hun zoon Philippe, die ook even keek en een paar telefoontjes pleegde waarna we naar vrienden van hem reden die vaak en graag aan auto's klustten :)
Ondertussen hadden we al veel van de omgeving van Basel gezien en werd het later en later, dus besloten we ook die nacht nog te genieten van de gastvrijheid van Claire en José en vierden we met zn 4-en Oud&Nieuw :) De volgende ochtend gingen we weer op pad, want we konden wel prima rijden overdag, mr niet 's avonds, want met licht aan rijden was teveel voor de accu. Laat in de middag ging het sneeuwen... en het werd donker en dus moesten we stoppen. We vroegen aan een boer of we op zijn land mochten staan en gebruik mochten maken van zijn toilet en dat was geen probleem. Helaas was de grond te zacht om onze zware LaRo erop te parkeren, dus vroegen we het bij 1 wei verderop, geen probleem. Eerst nodig naar't toilet! De boerin vertelde ons waar de burgemeester van dit boerengehucht woonde en stelde voor dat we hem vroegen of hij een betere plaats wist voor ons. Na even rondgelopen te hebben, zagen we zijn huis niet en net toen we het zeil van de daktent gehaald hadden, kwam de boer terug met de burgemeester. Deze vroeg ons of wij niet liever lekker warm in het dorpshuis wilden slapen... hmm even denken hoor... het sneeuwde, we hadden het bizar koud en we moesten met bevroren vingers een tent opzetten... dus zsm gooiden we het zeil weer terug en reden we achter de boer en burgemeester aan naar een gebouwtje waar feesten gehouden werden. Het was er heerlijk warm! We mochten gebruik maken van de (grote) keuken en na het eten kwam de boer nog even terug met een plastic tas vol eten voor ons: blikje tonijn, brood, yoghurt, fruit, fles wijn... De volgende ochtend moesten we de ruiten van buiten èn van binnen krabben, zo hard had het die nacht gevroren! Langzaam aan rijden we dus richting Zuid-Spanje. Mijn Spaans gaat ook weer vooruit: ik weet de Spaanse woorden al voor 'schroef' voor wat auto-onderdelen :)
Ook het overnachten gaat prima. Soms zetten we de tent op op een parkeerterrein achter een kerk, soms op een bedrijventerrein in een stad, soms slapen we in de auto voor een hoerentent (ja echt, maar gelukkig hielden de knipperende lichtjes ons niet uit onze slaap) en soms op een boerenlandweggetje (waar ik 's nachts in de regen uitgleed en gestrekt in de modder belandde...) en vannacht trakteren we ons op een heus hotel!
In Figueras wilden we ons eerste toeristische uitstapje maken: een bezoek brengen aan het museum van Salvador Dalí, jammer genoeg was het museum op maandag gesloten... ach, een reden dus om nog'ns terug te komen :) Morgen gaan we een 2e poging doen om de toerist uit te hangen: we willen het Alhambra in Granada bezoeken! Hierna zullen we doorrijden naar Algeciras om onze overtocht naar Marokko te organiseren.
Besos!
07 Januari 2010 - 22:49
Hilde :
PS het accuprobleem is in theorie opgelost. gisteren heeft Sven een sterkere eh.. dinges apparaat ingebouwd :) -
07 Januari 2010 - 22:53
Anouk:
wat een avonturen al zeg!! ik kijk uit naar je volgend verslagje hoor!niet meer zo lang niks van je laten horen...xx liefs -
08 Januari 2010 - 17:52
Sigrid:
Oei oei, wel veel geklus zo vroeg in de reis, gelukkig zijn er veel aardige boeren en burgemeesters die jullie een handje helpen. Stoere bak trouwens, en goed dat de tent warm is! Veel plezier. -
13 Januari 2010 - 09:01
Charlotte En Ad:
Een goed begin is het halve werk. Laten jullie je niet te veel van slag brengen door wat mechanisch geneuzel aan de auto. Jullie reis wordt voor een belangrijk deel gedragen door de auto. Deze zal jullie vele malen goed van dienst zijn en gedurende de reis soms wat aandacht vragen. In de berichten lezen we ook jullie ervaringen uit het verleden, welke jullie van nut zullen zijn. Afrika heeft een apart plaatsje in ons hart (we hebben er lang gewoond) en we hopen voor jullie, dat de ervaringen op dit continent vele leuke herinneringen op zal leveren. We wensen jullie een goede doortocht door de Sahara en toi toi.
Liefs en groetjes van C&A