...en weer terug
Door: Een thuiskerende toerist ;-)
Blijf op de hoogte en volg Hilde
01 Mei 2010 | Spanje, Madrid
Hier nog een bericht uit de nabije verte ;-)
Tja, het is bijna zo ver, we naderen het thuisfront weer…dat zal wel even wennen worden!
We hebben al besproken waar we zeker rekening mee moeten houden:
- Niet een kuiltje in de tuin gaan graven en daar onze behoeften gaan doen, dat zullen de ouders niet leuk vinden.
- Ook niet je tanden poetsen in de tuin en de bloemetjes bespuwen…wat zullen de buren wel niet zeggen ;-)
- Water uit de kraan is weer gewoon drinkbaar, we hoeven dus niet meer te pompen en daarna te filteren.
- Geen hout sprokkelen en stenen zoeken ter voorbereiding voor het avondeten. Bovendien bestaat er meer dan spaghetti en couscous met tomatenpuree.
- Niet ‘s morgens in de tuin gaan staan met een jerrycan water boven je hoofd om te douchen :)
- Niet meer proberen een politieagent af te schepen door te doen alsof je geen Frans spreekt en geen pen meer gereed houden, want in Europa vraagt een politieagent niet om een pen of ander kado….
- Je kunt niet afdingen wanneer je een brood koopt of andere levensmiddelen (maar mss is het wel het proberen waard ;-) )
Ook het autorijden zal wat aangepast moeten worden, anders ben ik bang dat ik papa’s auto direct tegen een lantaarnpaal zet als ik gewoon rechtsaf wil slaan of de versnellingspook bij de 1e schakeling al in mijn handen heb, oh ja, en er is een knopje waarmee de richting aangegeven wordt, zodat je niet altijd een bijrijder nodig hebt om de arm uit te steken bij het rechtsaf slaan :) (ok, dit probleem hadden we alleen in de warmste gebieden van Afrika hoor, sinds Marokko functioneert de richtingaanwijzer weer). Verkeersregels zullen we ook weer in acht moeten nemen, dat doet hier namelijk niemand en dat went vrij snel ;-) Ik ben ook benieuwd hoe in Europa iedereen reageert als wij al zwaaiend voorbij komen rijden…
Tot snel!!
03 Mei 2010 - 14:47
Sigrid:
Heee Hilde, ben je echt onderweg naar huis? Voor mij een complete surprise, maar wel super de superleuk!
Dat zal inderdaad wennen worden, zowel in positieve als negatieve zin. Wat zijn dan verder de plannen, ga je blijven??? Ik hoor het graag. Liefs, Sigrid